Opvang

Basisonderwijs en opvang gaan tegenwoordig hand in hand. We zijn dan ook verantwoordelijk om een goed aanbod te presenteren voor buitenschoolse opvang tussen 7.00 en 19.00 uur. Dit doen we samen met ons team voor tussenschoolse opvang (TSO) en met onze partner Mik-Piw voor buitenschoolse opvang (BSO). Er is altijd een opvangvorm die past bij het kind en bij de persoonlijke situatie en voorkeur.

Opvang

De overblijfregeling

Tijdens de middagpauze van 12.00 tot 13.00 uur is het mogelijk om over te blijven onder begeleiding van de groepsleerkrachten en ons eigen overblijfteam bestaande uit overblijfmedewerkers (ouders) en onderwijsassistenten.

De kinderen starten met het eten van hun eigen meegebrachte lunch onder begeleiding van de groepsleerkrachten in het eigen groepslokaal. Vervolgens gaan de kinderen buiten spelen onder begeleiding van het overblijfteam. Bij slecht weer blijven we binnen en wordt er een aangepaste activiteit gezocht.

Een aantal praktische zaken op een rijtje:

 • Via ons algemene telefoonnummer kunnen overblijvers aangemeld worden: 046-4743181.
 • Voor het overblijven is een strippenkaart nodig. Deze kost € 10,- voor 10 keer overblijven.
 • Strippenkaarten zijn te koop bij de schoolassistent.
 • De gekochte strippenkaart blijft geldig zolang er lege strippen op de kaart staan.
 • Aan het begin van het schooljaar kun je vaste overblijfdagen doorgeven via een aanmeldformulier bij de schoolassistent. Het is dan mogelijk om direct voor het gehele schooljaar te betalen.
 • Zodra de strippenkaart op is, ontvang je een briefje vanuit de schoolassistent.
  Wanneer je kind ziek is of om een andere reden niet naar school kan komen, ben je verplicht dit op dezelfde dag te melden. Meld daarbij ook de afmelding voor het overblijven. Dit kan via ons algemene telefoonnummer: 046-4743181.
 • Meld ook de afmelding voor het overblijven op vooraf aangegeven vaste dagen om te voorkomen dat wij ons ongerust gaan maken.
 • Een kind dat zich niet aan de regels van het overblijven houdt, wordt gewaarschuwd en loopt (bij herhaling) het risico uitgesloten te worden van het overblijven.
 • Het gehele protocol voor het overblijven ligt ter inzage bij de directie.

Bij vragen kun je contact opnemen via directie@heuvelke.nl

De overblijfregeling

Voor- en naschoolse opvang

MIK Kinderopvang en Spelenderwijs bieden buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van basisschool ‘t Heuvelke.

​​Stichting Spelenderwijs

Spelenderwijs en Triade willen een positieve impuls geven aan de inhoudelijke samenwerking, de doorgaande ontwikkelingslijn en de realisatie van IKC’s, de Integrale Kind Centra. Daarnaast is het uiteraard een mooie uitbreiding van de bestaande dienstverlening van Spelenderwijs. Stichting Spelenderwijs is onderdeel van MIK PIW Groep, de koepelorganisatie van een aantal instellingen in de Westelijke Mijnstreek. Samen bieden deze instellingen aan jong en oud kansen om zich sociaal, individueel en cultureel te ontwikkelen en mee vorm te geven aan de samenleving.

BSO Tinkeltime
Bij BSO Tinkeltime worden de kinderen van basisschool ‘t Heuvelke opgevangen samen met de kinderen van enkele andere scholen uit Geleen. Het is mogelijk om voor en na school opvang te regelen voor je kind.

Voorschoolse opvang: iedere morgen van 7.30 tot 8.30 uur
Voordat de school begint kunnen de kinderen nog even lekker spelen. Eventueel kunnen de kinderen op hun gemak hun zelf meegebrachte ontbijtje nuttigen. De jongste kinderen worden naar de klas gebracht. Oudere kinderen gaan op eigen gelegenheid naar hun groep op school. En ouders kunnen onbezorgd aan het werk of aan de studie gaan.

Naschoolse opvang: na afloop school tot 18.30 uur
Iedere middag worden er verschillende activiteiten aangeboden. De kinderen kunnen zich uiteraard ook zelf vermaken met speelgoed en/of vriendjes en vriendinnetjes. Op vrijdag is er voor de kinderen, die dan niet naar school hoeven, de hele dag opvang mogelijk. Tijdens de vakantie worden de naschoolse opvang van De Driesprong, Sterrenrijk en Tinkeltime samengevoegd op de locatie aan de Eloystraat (500 m verderop).

Direct regelen